Hisse bazında ayrışma devam ediyor

Dünya borsaları yeni zirveler yapmaya devam ediyor. Ekonominin açılması ve Ek Mali Paket beklentisi ana yatırım teması olmayı sürdürüyor. Enerji, banka, havayolları %2-%3 civarı yükselişle en çok değer kazanan sektörler.
Tahvil faizlerindeki yükseliş piyasanın keyfini kaçırmıyor. 30 yıllık ABD tahvillerinin %2’yi test etmesine rağmen dolar üç gündür geriliyor. Yatırım yapılabilir seviyesinin altındaki şirket tahvil faizleri, tarihinde ilk kez %4 seviyesinin altına geriledi.
Borsa İstanbul dünyanın gerisinde kalsa da yükselişini sürdürüyor. Oynaklığın yüksek olduğu haftanın ilk gününde Cumhurbaşkanının konuşması sonrası son iki saatte gelen alışlarla endeks yükseldi. Kanal İstanbul beklentisiyle Emlak GYO, Akcansa hisselerinde %10’a yakın yükseliş dikkat çekiciydi. Çimento, demir çelik, beyaz eşya ve otomotiv hisselerinde de ekonominin canlanacağı beklentisiyle değer kazandı. Buna karşın perakende ve gıda hisselerindeki satışlar dikkat çekiciydi.
ABD ve Avrupa vadelileri Borsa İstanbul’da yükselişin devam edeceğine işaret ediyor. Karı güçlü demir çelik, beyaz eşya ve otomotiv hisselerinde alışlar devam edebilir. Dünya gazetesinde çıkan haber nedeniyle perakende hisselerinde satışlar devam edebilir. Migros ve Şok hisselerindeki satışları alış için fırsat olarak görürüz. Kanal İstanbul beklentisiyle Emlak GYO hareket devam edebilir. Ancak değerleme etkisini hesaplayamadığımız için tedirginiz.
Kaynak İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı