How mass migration of players from South Africa made Namibia stronger, upset Sri Lanka in World T20 opener

Melbourne’den yetmiş altı mil uzakta, liman kenti Geelong’da, dünya kriketinin daha az bilinen ulusu Namibya, turnuvanın ilk maçında T20 Dünya Kupası’nın ilk büyük yenilgisini yaptı. Geçen ayın Asya Kupası kazananları ve eski dünya şampiyonu Sri Lanka’yı elemelerde 55 koşuyla devirdiler.
Eleme dizilişinde heyecan yoksa – bazıları için gerçek anlaşma 22 Ekim’de Avustralya ve Yeni Zelanda’nın düello yapmasıyla başlıyor; diğerleri için 23 Ekim’de Pakistan ve Hindistan karşı karşıya geldiğinde başlıyor – bu maç turnuvaya ilgi ve entrika aşılamak için uzun bir yol kat edecek.
Sri Lanka’nın son beş yılda dalgalanan serveti ve Namibya’nın peri masalları yazma tutkusu düşünülse bile, sonuç beklenmedikti. Bu tür beklentiler, Jan Frylinck ve JJ Smits’in 70 koşu için bir araya gelmesinden önce Namibya 14.2’de altıda 93’e düştüğünde daha da uzak görünüyordu. Çift daha sonra Sri Lanka’yı 108 koşu için bir araya getirirken üç küçük kapı paylaştı.
Namibya’nın özel performansı kriket camiası tarafından alkışlanıyor 👏
Daha Fazlası 👉 https://t.co/lrwLwDbIS7#SLvNAM | #T20WorldCup pic.twitter.com/8Qnlp3IsqK
— T20 Dünya Kupası (@T20WorldCup) 16 Ekim 2022
Kutlamalar anlaşılır bir şekilde muhteşemdi – 44 koşusu ve iki kalesiyle maçın adamı Frylinck, çılgınca bir vuruş yaptı ve yerde amaçsızca koştu; kaptan Gerhard Erasmus hatıralık kütükleri kapmak için koştu; saniyeler içinde destek personeli de kutlamalara katıldı.
“İnanılmaz bir yolculuktu, geçen yıl bizim için heyecan vericiydi ve şimdi harika bir galibiyetle bunu aştık. Yine de turnuvanın geri kalanı için yapılacak çok iş var. Ama evet, bizim için tarihi bir gün ve gurur verici bir an oldu,” dedi Erasmus, cümleler arasında soluk soluğa.
Namibya’yı daha da gururlandıran şey, BAE’deki T20 Dünya Kupası’nın grup aşamalarında Sri Lanka’ya sadece geçen yıl hava atmış olmaları. O akşam 96’ya çekildiler. Ama bu sefer daha hazırlıklıydılar. “Zihinsel olarak, bu seviyeyle ilişki kurabiliriz. Artık fiziksel ve ustalıkla bu seviyeyle de ilişki kurabiliriz” dedi Erasmus.
ICC Erkekler’in başlangıcını simgeleyen ikonik bir galibiyet #T20WorldCup 2022 👏
Tüm öne çıkanları izleyin ➡ https://t.co/vt3D0YTKiP#SLvNAM pic.twitter.com/N5UjgU1GAb
— T20 Dünya Kupası (@T20WorldCup) 16 Ekim 2022
Namibyalıların kendilerine verdiği adla Kartallar, uzun ve hikayeli bir kriket geçmişine sahip değiller. Futbol, geçen yüzyılın büyük bir bölümünde Alman egemenliği altında olduğu için daha popüler bir oyundu. Kurtuluştan sonra, Güney Afrika, Güney Afrika’nın kriket dünyasına yeniden entegrasyonundan bir yıl önce, 1990’da tam bağımsızlık kazanmadan önce onları ilhak etti.
Tarihinin büyük bir bölümünde kriket geçmişte kaldı ve amatör seviyelerde oynandı. ICC’nin 1992’de ortak üye statüsü vermesine ve ülkenin Güney Afrika’daki 2003 Dünya Kupası’nda yer almasına rağmen, oyunun seviyesi mütevazıydı. Birkaç çim alanı vardı – şu anda bile tüm ülkede sadece dokuz tane var – ve sınırlı altyapı.
Değişim rüzgarları, Jacques Kallis, Shaun Pollock ve Lance gibi çok yönlü süper oyuncuların olduğu bir dönemde ülkesini temsil edemediği için talihsiz olan, Güney Afrika’dan çok deneyimli çok yönlü bir antrenör olan Pierre de Bruyn şeklinde geldi. Klusener.
2 topta 2 kale!
Ben Shikongo’dan gelen bu küçük kalenin, hikayenizde yer alabilecek anlardan biri olduğunu ortaya koyabiliriz. @0xFanCraze
Namibya’dan Sri Lanka’ya Karşı Oyunun Crictos paketleri!Her oyunun ikonik anlarına sahip olmak için https://t.co/ULbVCuVEaQ adresinden paketinizi alın. pic.twitter.com/vz0kLa4VMk
— T20 Dünya Kupası (@T20WorldCup) 16 Ekim 2022
2019’da takımı devralan de Bruyn, profesyonel bir düzen kurdu, yardımcı antrenör Albie Morkel de dahil olmak üzere tam bir destek ekibini işe aldı – bazen kardeşi Morne de ortaya çıktı – ve oyuncuların yıl boyunca antrenman yapmasını ve bir takım inşa etmesini sağladı. güçlü takım kültürü.
“2019’da tüm bu gemiyi bizim için çevirdi, bu takıma bir kültür aşıladı. Gerçekten kazanan bir kültür ve birbirine yapışan bir kültür. Sahip olduğumuz sınırlı kaynaklarla, sanırım gerçekten sıkı bir gemi işletmeniz gerekiyor ve onun son üç yılda yaptığı gibi sıkı bir gemiyi çalıştırabilecek başka kimse olduğunu düşünmüyorum” dedi.
Yakında Namibya, Güney Afrika’dan sınırın hemen ötesinde, özellikle de kendi iç taraflarına girmek için mücadele eden oyuncuların kitlesel bir göçünü gördü. 2019’da yerli T20 ligi Richelieu T20’nin başlamasıyla başladı. Frylinck, Smit, Erasmus, Jan Nicol Loftie-Eaton ve Zane Green gibi bazıları bu tarafın çekirdeğini oluşturacaktı.
Ardından, Güney Afrika için uluslararası kriket oynayan ve dünya çapında T20 liglerini deneyimleyen David Wiese geldi. Erasmus, “Onun eklenmesi çok büyük bir fark yarattı ve bize çok fazla enerji ve deneyim kazandırdı.” Dedi.
Şimdi Süper 12’ye ulaşmak için sonraki iki maçta Hollanda veya BAE’yi yenmeleri gerekiyor. “Bu maçlar arasındaki toparlanma süreleri çok hızlı. Bu sadece turnuvanın başlangıcı ve benim için asıl hedef olan Süper 12’lere kalifiye olmaya gerçekten göz kulak olmamız gerekiyor, ”dedi kaptan. Ancak Pazar günü Geelong’da kutlama şafağa kadar sürebilir.